Инвестиционната банка JPMorgan Chase придобива активите на изпадналата в затруднение банка First

...
Инвестиционната банка JPMorgan Chase придобива активите на изпадналата в затруднение банка First
Коментари Харесай

Още една американска банка се срина

Инвестиционната банка JPMorgan Chase придобива активите на изпадналата в усложнение банка First Republic. Те включват 173 млрд. долара заеми, 30 млрд. долара скъпи бумаги и 92 милиарда $ депозити. 

Така First Republic Bank става третата американска банка, която се срутва през последните три месеца. В края на предходната седмица акциите ѝ се сринаха с повече от 75%. През март пък клиентите ѝ са изтеглиха 100 милиарда $.

В петък Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите в Съединени американски щати се готвеше да сложи First Republic Bank под специфичен контрол и в нея да влезе синдик. Това изказване, направено от неизвестен източник на " Ройтерс ", изпрати акциите на банката на дъното със срив от над 40%. Тя затвори търговията със спад от тъкмо 43 на 100 при изтрита обща стойност за миналата седмица от над 75%, написа " Нова телевизия ".

Припомняме, че First Republic Bank сподели слабостите си при банкрута на Silicon Valley Bank преди към два месеца. По един или различен метод тогава банката бе избавена, само че не можа да се стабилизира и да покаже мощ.

Въпреки всичко протичащо се, американският финансов регулатор разгласи, че банковата система остава постоянна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР